GESCHIEDENIS:

22 juli 1968 is de befaamde newfoundlanderkennel "van het Hoogveen" opgericht door Dhr S.Mulderij. Met veel liefde voor het geweldige ras, doorzettingsvermogen en vaak juiste fok-inzichten heeft Dhr. Mulderij een eigen herkenbare lijn ontwikkeld binnen de Nederlandse newfoundlander-populatie. Vele van de door hem gefokte newfoundlanders hebben grootse resultaten gehaald op de diverse tentoonstellingen in binnen en buitenland en daarnaast hebben ze binnen de fokpopulatie een belangrijk aandeel gehad in het ontwikkelen van het ras in Nederland.

De eerste newfoundlanderteef voor de familie Mulderij was Sinta, geboren 13 september 1967 en zwart van kleur. Haar 5 nestbroers en zussen waren zwart-wit. In 1971 kreeg Sinta haar eerste nest uit een combinatie met Marskwa’s Amand (Papenhof kennel). Hier zagen drie kampioenen het levenslicht, te weten:

               Mauritz, Olaf en Fleur van het Hoogveen.

Via Fleur en Aaron van het Hoogveen kwam in ons gezin als eerste newfoundlander Lesta van het Hoogveen. Enige jaren daarna kwam Jill van het Hoogveen naar Friesland om bij ons moeder te mogen worden van vele Hoogveen nakomelingen.

Uit een van haar nesten komt Raisa van het Hoogveen, een heel mooi teefje dat Ronald - mijn man - en ik in 1995 als huwelijkscadeau kregen. En was ik in het gezin nog niet “besmet” geraakt met het befaamde Newfoundlandervirus, toen was mijn lot bezegeld.

Vele jaren heb ik samen met mijn vader, die inmiddels de kennel van het Hoogveen” van Dhr. Mulderij had overgenomen, heel Europa doorgereisd. Samen en met de steun en hulp van het thuisfront gingen we naar nationale shows in binnen- en buitenland. We hebben er jaren heel veel plezier aan beleefd en intens van genoten. Ook kregen we gemiddeld eens per jaar een nestje Newfoundlanderpups en deden we ons best met de hulp van de hele familie om de pups een goede basis mee te geven voor een gezond en zorgeloos leven. En in de meeste gevallen is dat heel goed gelukt. We hebben heel veel aardige mensen leren kennen die hebben genoten en nog steeds genieten van hun “Hoogveentje”.

In 2004 hebben Ronald en ik besloten om onze toekomst te verleggen van het prachtige Friesland naar het skoone Brabant. Wij hebben ons gezin met twee kinderen en nog slechts twee Newfoundlanders laten verhuizen en zijn een eigen onderneming gestart in het Noord-Brabantse Deurne. De eerste jaren in Brabant hebben we al onze energie gestoken in onze opgroeiende kinderen en de eigen zaak. Dit betekende dat wij weinig tot geen tijd meer hadden voor het fokken en lopen van shows en tentoonstellingen. Ook mijn ouders deden het in deze jaren wat rustiger aan op het gebied van het fokken.

In 2009 heb ik twee teefjes gehaald uit de Franse kennel 'de la Pierre aux Coqs', die geboren waren uit een 'van het Hoogveen' moeder, die daar naartoe geëxporteerd was. Het betrof Elise en Eleonora de la Pierre aux Coqs.

--------------------------------------------

Berichtdatum: april 2012
Admin login