Originele foto volgt Lesta van het Hoogveen
Geboren 10 april 1978
Overleden 7 december 1987

Lesta kwam op de leeftijd van 8 weken bij ons in het gezin wonen. Ik was toen 8 jaar jong en maakte kennis met het Newfoundlander-ras. Lesta heb ik in mijn jeugd ervaren als een heel lieve, sociale en eigenwijze Newfoundlander. Het is mijn ouders en Mulderij nooit gelukt om puppen van Lesta te krijgen. Lesta is 11 jaar geworden.

Uit liefde voor het ras en de wens om meerdere Newfoundlanders te mogen bezitten, kwam Femke van het Hoogveen begin 1985 bij ons wonen, uit de Hoogveen kennel van Fam.Mulderij.
Originele foto volgt Femke van het Hoogveen
Geboren 16 november 1984
Overleden 28 december 1997

Femke was een heel mooie, rastypische Newfoundlanderteef, een hoeder in het gezin welke heel belangrijk voor haar was. In haar tweede levensjaar is ze helaas aangereden door een auto, heeft haar heup toen gebroken en dit is mede de oorzaak geweest dat we nooit met haar hebben kunnen fokken. Femke is ruim 13 jaar oud geworden.
Originele foto volgt Jill van het Hoogveen
Geboren 4 juni 1988
Overleden 16-10-1995

Driemaal is scheepsrecht zegt men weleens. Jill van het Hoogveen was de teef waarmee Mulderij en mijn ouders samen hun eerste nest hebben kunnen fokken. Voor de reu zijn Mulderij en mijn vader afgereisd naar Frankrijk naar de beroemde kennel “de la Pierre aux Coqs”. Hier huisden meer dan 60 newfoundlanders die onder professionele begeleiding van de familie Engrand veel successen behaalden op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Voor de combinatie met Jill werd gekozen voor de imposante reu “Vercors de la Pierre aux Coqs”.

(Nationaal, Internationaal, Belgisch, Luxemburgs, Duits en wereldkampioen in Tuln, Wenen en Dortmund).

 Uit deze combinatie kwamen 4 heel mooie newfoundlander pups die opgroeiden tot heel evenwichtige, zeer zachtaardige newfoundlanders. Vandaar dat in 1992 deze combinatie herhaald werd en geboren werden twee reuen, waarvan onze Niels van het Hoogveen.
Niels van het Hoogveen
Geboren 4 augustus 1993
Overleden 17 juli 2000

Deze bijzondere reu was voor onze kennel een heel belangrijke. Na in eerste instantie een beginperiode buiten ons huis kwam Niels weer bij ons wonen op de leeftijd van 4 maanden. Hij ontwikkelde zich als een zeer rastypisch exemplaar met een geweldig karakter. Hij was rustig, bedaard, sociaal en zeer standvastig, je kon ‘n kogel naast hem afschieten, hij zou geen vin verroeren. Niels kon op de show goed meekomen, werd een enorm mooie verschijning met een magnifique hoofd. Hij liep als een prachtig Fries paard door de showring en wist menig keurmeester en toeschouwer helemaal voor zich in te palmen. Hij heeft veel shows gewonnen maar de echte top heeft ie nooit gehaald, hij is nooit kampioen geworden, daar was ie net een tikkeltje te klein voor, maar in de vererving (235 nakomelingen) binnen het ras heeft ie veel mogen betekenen. Een aantal beroemde  nakomelingen zijn: Kamp Amily van de Berenstal, Kamp Aime van de Berenstal, Kamp Amadeus vom Bernsteinsee, Kamp Chaya vom Bernsteinsee.  Veel kinderen van Niels zijn geboren of terechtgekomen in het buitenland. Belgie, Duitsland, Zwitserland en Spanje is een greep van die landen. Blij zijn wij met het feit dat onze Niels vertegenwoordigd is in veel Nederlandse stambomen (235 nakomelingen) en dat wij in de zoektocht naar een passende reu voor onze teven regelmatig de naam van onze Niels voorbij zien komen. Helaas is Niels veel te vroeg gestorven, hij overleed op de leeftijd van 7 jaar aan leverkanker.

Uit een volgend nest werd geboren:


Raisa van het Hoogveen
Geboren 4 juni 1995
Overleden 29 juli 2008

Jill van het Hoogveen X Bastiaan van Beerkestein lag ten grondslag aan het zogenaamde R-nest. De mooie newfound-landerpup Raisa hebben Ronald en ik gekregen van mijn ouders voor ons huwelijk. Toen Raisa de leeftijd van 6 maan-den had bereikt mocht zij daags na ons huwelijksfeest met ons mee. Raisa hebben wij leren kennen als een typische newfoundlander, enorm sociaal, een echte gezinshond met een heel eigengereid karakter, iets wat echt bij de newfoundlander hoort. Wij hebben met Raisa heel veel beleefd, enorm veel shows gelopen in binnen en buitenland. Het showen an sich was niet haar grote hobby, ze deed het om mij te plezieren maar veel lol had ze er niet in. Zodra we buiten de showring stapten liep ze vlot en prachtig maar in de ring had ze geen zin om haar mooiste kant te laten zien, ze was gewoon een eigenwijze donderstraal.
Ze heeft ons mooie, lieve newfoundlander- kinderen (13) geschonken. Raisa is voor mijn gezin het begin geweest van een prachtig gezinsleven met daar middenin een stel newfoundlanders. Raisa is gestorven op de respectabele leeftijd van 13 jaar
Rose of the Dark Blossom
Geboren 7 juni 1996
Overleden ..

Als dochter van Niels van het Hoogveen en Amy-Ann of the dark Blossom kwam Rose in ons midden, aangekocht bij fokker Ton Boxman. Rose was een grote forse teef met zwaar bone, een goed karakter en een prima hond in de roedel. Ze had veel energie en ging graag lange wandelingen maken. Op deze wandelingen liep ze veelal los en kwam ze veelal terug met één of andere bal die ze weer had gevonden. Ook is ze er eens vandoor gegaan met de vishengel van een kindje en als klap op de vuurpijl met de blinde-geleidestok van een blinde man. Rose heeft nooit puppies kunnen krijgen en is gaan wonen in Den Bosch. Met regelmaat kwam Rose logeren bij een collega fokker in Vught en daar hebben we haar nog meerdere malen bezocht. Ook een paar maanden voor haar heengaan, ze is ruim 14 jaar oud geworden.
Amadeus vom Bernsteinsee
Geboren 17 mei 1997
Overleden 3 augustus 2009

 

Angelika Winkler fokte in Duitsland onder de kennelnaam Vom Bernsteinsee. Toen zij Niels van het Hoogveen had gebruikt voor haar
teef
Robin Shiara Schari vom Luxemburg kwam daar een prachtig nest waar wij als reu-eigenaar laaiend enthousiast over waren. Er was een verband met de Luxemburg –kennel, nl: Enrik von Luxemburg, die wij eerder aantroffen in de stamboom van de bij Jill van het Hoogveen gebruikte reu Vercors de la Pierre aux Coqs.

We hebben dan ook een reu uit dat nest gekocht en dat was Amadeus vom Bernsteinsee. Hij mocht opgehaald worden met 10 weken en groeide op als een heel rustige, waardige en enorm lieve hond, zo één waarvan je er maar zelden één tegenkomt. Op de show was hij fenomenaal, een prachtig dier met een enorme uitstraling en wat vondt hij het leuk om mee te gaan. Hij heeft dan ook enorm veel titels en shows gewonnen. Hij werd Nationaal jeugdkampioen, nationaal kampioen, internationaal kampioen, Jugendbundessieger en won de gehele clubmatch van de NNFC met het record aan inschrijvingen, nl: 440 newfoundlanders. Na een prachtig samenzijn van ruim 12 jaar is Amadeus ons ontvallen.
Matisse
Geboren 29 mei 2000
Overleden ..

Matisse is geboren uit een combinatie van de zus van Rose, Roeschka of the dark Blossom en Bolke van de Berenstal, een halfbroer-halfzus combinatie. Matisse was qua karakter een evenbeeld van vader Bolke en grootvader Niels, enorm waardig, kalm en een lieverd eersteklas. Hij was een typische beerachtige verschijning en heeft veel gewonnen op de shows, is Nederlands kampioen geworden. Matisse heeft ook de respectabele leeftijd mogen behalen van 11 jaar.
Chaya vom Bernsteinsee
Geboren 1 november 2001
Overleden 07-05-2012

Uit de combinatie van Armani Naomi vom Bernsteinsee (dochter Niels van het Hoogveen en zus van Amadeus vom Bernsteinsee) en Bruder Ludvig Bär vom Gelderland hebben wij teefje Chaya vom Bernsteinsee aangekocht. Een actieve teef met spirit met een oh zo vriendelijk karakter. Chaya heeft veel goede resultaten gehaald op shows en is dan ook Nederlands Kampioen geworden. Chaya heeft 11 kinderen gekregen.
Admin login