30 maart 2013

De pups van Elise en Mozart zijn vandaag twee weken oud, ze groeien als kool en wegen tussen de 1800 en 2100 gram. De oogjes gaan/zijn open, er wordt al waggelend gepoogd op 4 benen te wandelen en we genieten met volle teugen. Moederhond Elise doet het prima, ze verzorgt haar puppys met liefde en aandacht, is zelf weer helemaal hersteld van de bevalling. Tot zover was dit een kleine update.

  
19 maart 2013

Het gaat goed met Elise en de puppen, geboortegewichten waren tussen de 610 en 715 gram. inmiddels zijn ze allen al 200 gram aangekomen. Ook met Elise gaat het goed, ze is een supermoeder !!

Daags na Pasen, 2 april aanstaande, gaat Nora voor de echo, we hopen dat ook zij drachtig is.

 

 

 

 

 

 

 
16 maart 2013

Hoera, de puppies van Elise en Mozart zijn geboren. Drie teefjes en twee reutjes, allen zwart van kleur.

 

 
2 maart 2013

 

Elise Eleonora (Nora) is  vandaag gedekt door Amadeus Mozart de Liberije. Dat betekend dat mocht zij drachtig geraken wij twee nestjes krijgen achter elkaar. Wat zou dat mooi zijn !!!

Met Elise gaat alles goed, rond en gezond zoals we dat ook wel noemen. Ze is mooi aan het groeien, wil wat minder wandelen dan normaal maar alles verloopt prima, nog twee weken wachten en dan hopen we op gezonde puppies van Elise en Mozart.

 

 

 

 

 

 
11 februari 2013

Elise is drachtig, wij hopen in de week van 17 maart pups te mogen verwelkomen !!!

 
Januari 2013

13 januari jongstleden is Elise gedekt door Amadeus Mozart de Liberije. Wij gaan in de week van 11 februari een echo laten maken en houden U op de hoogte van de voortgang
5 september 2012

Het gaat heel goed met Jurre, hij eet inmiddels goed, gaat heel graag mee met de wandelingen, staat zelfs vooraan als we weer gaan en loopt inmiddels een half uur mee. Zo zien we in korte tijd de hond enorm opbloeien en beleven we veel plezier aan hem. We ervaren Jurre als een onverstoorbare, zachtaardige lieve Newfoundlander, wat zijn we happy met deze nieuwe aanwinst.
16-08-2012

Het gaat al beter met Jurre, zijn giga-oorontsteking stinkt niet meer zo heftig en conditioneel gaat ie langzaam vooruit. Vandaag rent ie zelfs mee langs de omheining om aan de buitenwereld te tonen dat dit zijn erf is en hij hier mede de baas is...nou ja..

Ga het weekend rustig aan beginnen met het verzorgen van zn vacht, ik denk dat er niet veel meer overblijft van zijn zwaar aangetaste vacht met al heel veel kaalgeschoren plekken, reeds opgelopen in Frankrijk. Maar we maken er wel weer wat van. De hotspots zijn droog en hij is heerlijk gewassen vorige week na aankomst.
08-08-2012

10 augustus aanstaande rijd ik naar Frankrijk om twee geexporteerde "van het Hoogveentjes" terug naar huis te halen. Het gaat om Yearling van het Hoogveen en Winny-Elsa van het Hoogveen, moeder van Bonaparte, Elise en Eleonora.

 

Vorige week is nl overleden de eigenaresse van de kennel de la Pierre aux Coqs, Mevrouw Marie-Claire Engrand. Ik denk met veel genoegen terug aan die momenten dat ik haar heb gezien samen met haar Newfys, ze werd niet voor niets het "hondenvrouwtje"genoemd.

 

12-08-2012

 

Eergister de twee Hoogveentjes opgehaald uit Frankrijk, lange reis voor de honden temeer omdat ze het autorijden niet gewend zijn. Beide honden zijn in een fysieke conditie waar ik van geschrokken ben en waar we de komende maanden hard aan moeten werken om beide weer gezond en toonbaar te krijgen. Winny Elsa is meegegaan met mijn ouders en gaat weer wonen in het huis waar ze is geboren. Yearling (we noemen hem nu Jurre) blijft bij ons in Deurne. Met gezond verstand, wat hulp van de dierenarts, veel geduld en tijd en energie gaan wij deze twee Hoogveentjes van 7 en 8 jaar oud nog een paar mooie jaren geven.
Admin login